• loom sustainable

5ª Setmana de la RSC a Catalunya

Del 7 al 12 de juliol té lloc a Barcelona la 5ªSetmana de la Responsabilitat Social Empresarial, organitzada per Ingenieria Social i que consisteix en  sis dies plens d’activitats on es podran conèixer bones pràctiques en RSE, es fomentarà el voluntariat i  diferents empreses explicaran els seus projectes o casos d’èxit, entre altres accions repartides durant tota la setmana i dirigides a tots els públics.
Loom va assistir a la primera jornada, que tingué lloc el dia 7 de juliol al Centre Cultural del Born. Després de la inauguració a càrrec de la Sòcia Directora d’Ingenieria Social i diferents representants de l’Administració pública, es va lliurar el distintiu Etiqueta Responsable promogut per l’Associació +Responsables  a un seguit d’empreses que promouen la responsabilitat social.Durant tot el matí van tenir lloc les presentacions de diferents entitats emmarcades en l’àmbit social, econòmic i ambiental de les quals destacarem alguns aspectes:


En el bloc social, Iñigo Callimeri de l’empresa Clefe va explicar la seva labor que emana de la  vocació per contribuir a una societat més equilibrada amb la inserció laboral de col·lectius desfavorits, aconseguint durant el 2013 la incorporació de 1173 treballadors. Com a claus d’èxit assenyalà les següents:

Un suport indiscutible de la Direcció.Un equip especialitzat d’inserció que prioritza la contractació de persones de col·lectius desfavorits.Un coneixement exhaustiu de la capil·laritat social.Una potent tasca de sensibilització a tots els nivells.


En la segona tanda de presentacions, la dedicada a temes econòmics, Felisa Palacios de l’agència de viatges Tarannà, va comunicar la seva estratègia en la gestió de proveïdors locals (establerts en les destinacions dels seus viatges). L’estratègia consisteix en la transmissió d’ informació via correu electrònic i en les trobades anuals sobre els valors responsables de Tarannà. A més a més durant el 2013 es va redactar una guia el contingut del qual resumia els conceptes de:

Sostenibilitat

Anticorrupció

Protecció del Medi Ambient

Protecció Animal

Punts claus per ser un proveïdor responsable

Principis del Pacte Mundial


Finalment, en el bloc de conferències ambientals, Asun Colom de l’empresa Grisverd ens va presentar la nova aventura empresarial dedicada a la producció de mobiliari urbà sostenible realitzat amb material 100% reciclat i que no necessita manteniment gràcies a les seves propietats. A més a més ens va comentar la importància de la col·laboració amb empreses de disseny per la creació dels seus productes.

Al llarg de tota la jornada es va establir un espai fira, dedicat al networking i a l’intercanvi d’informació de les diferents empreses participants a la 5ªSetmana de RSC a Catalunya, on vam poder conèixer la iniciativa sense ànim de lucre The Social Coin, que es dedica a fabricar i distribuir monedes que inicien cadenes d’accions desinteressades que es poden seguir i mesurar.

Contacte

info@loomsostenible.com
 

+34 636 847 038 
+34 606 850 102

C/ Pau Clarís 85, 1r 1a A

08010 Barcelona

Política de privacitat

© Loom Sustainable Experiences 2016

  • Facebook
  • Twitter

Web dissenyada per Laia Llach Pinsach