top of page
  • Writer's pictureloom sustainable

edTOOL, cap a l’ecodisseny

Updated: Dec 5, 2019

Fa un temps vàrem descobrir l’eina d’ecodisseny edTOOL arran d’assistir a la seva presentació a càrrec dels seus autors al Departament de Territori i Sostenibilitat.



L’eina d’ecodisseny edTOOL és un producte emmarcat dintre del projecte europeu ECO – SCP – MED (Capitalizing experiences for MED sustainable future) que pretén fomentar la sostenibilitat durant tota la cadena de subministre dels principals productes i serveis de l’àrea mediterrània, principalment mitjançant el foment de l’ecoinnovació i la competitivitat fruit de la cooperació transnacional, integrant experiències i recomanacions. El projecte esta coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i participen com partners: Province of Bologna, ENEA, CRO-CPC, IAT and SSSUP.


edTOOL ecodesign tool. Texto explicativo de la app
edTOOL

edTOOL té com a objectiu millorar la sostenibilitat dels productes i serveis mitjançant l’aplicació de l’ecodisseny en les empreses d’una manera flexible i intuïtiva. Permet realitzar un estudi ambiental qualitatiu de les diferents parts del cicle de vida del producte i el compara amb productes de referència que ja existeixen en el mercat, semblants al que volem arribar a aconseguir.


L’eina es basa a crear equips de persones professionals que desenvolupen la seva feina al voltant del producte (disseny, producció, vendes, etc.) i els inclou dintre del sistema perquè de forma individual puguin valorar el producte qualitativament en les diferents etapes del cicle de vida: elecció de materials, producció, packaging, distribució, ús, manteniment i final del cicle de vida.


ciclo de vida de los productos industriales, raw materials, production, packaging, distribution, use & maintenance, end of life
edTOOL ciclo de vida de los productos

Finalment dels resultats obtinguts, el programa prioritza aquells que han obtingut menor puntuació i que per tant requereixen especial atenció i determina estratègies de millora ambiental de forma que l’empresa pugui definir un pla d’acció concret. El nivell de rendiment mediambiental del producte o servei ecodissenyat dependrà de les possibilitats i interessos de les empreses.


diapositiva en fondo verde donde se ve le plan de acción para implantar un ecodiseño en la producción de los productos, mediante la Edtool
edTOOL gráfico de actuación de ecodiseño

edTOOL és una eina d’ecodisseny molt interessant i gràcies a la seva facilitat d’ús i a què no comporta cap cost, esperem que moltes empreses s’animin a utilitzar-la. Mitjançant l’ús de edTOOL, seran capaços d’avaluar l’impacte sobre el medi ambient dels seus productes i serveis actuals i definir estratègies de millora ambiental.

23 views0 comments
bottom of page