top of page
  • Writer's pictureloom sustainable

Festivals musicals responsables: Adéu PopArb… Hola CosmoSound!

El cap de setmana del 26 i 27 de juny, Loom ha col·laborat en dos festivals que tenen les millors intencions en sostenibilitat, el PopArb a Arbucies (Girona) que en la seva darrera edició ha volgut comunicar tots els seus esforços en aquest àmbit i la primera edició del CosmoSound a l’Escaleruela (Terol)que es vol mirar en els festivals més exigents en aquests temes.

Ja sabem que qualsevol esdeveniment causa un impacte ambiental i social en la zona on es realitza, i els festivals de música apleguen a moltes persones en un mateix recinte durant un temps molt concret. Això genera impactes tant a la comunitat com al medi ambient (generació de residus, el consum d’aigua i energia, consum de materials, impactes sobre la biodiversitat, entre d’altres).

La funció de Loom en aquest sentit és assessorar als promotors per crear accions molt concretes i ajustades a cada tipologia d’esdeveniment, de forma que amb petites mesures aconseguim minimitzar els impactes ambientals negatius i maximitzar el llegat positiu a la zona on es realitza.

Les mesures dependran de la localització, tipus de seu, la quantitat d’assistents, els dies de festival i l’esperit i les ganes de superar-se i millorar en sostenibilitat. No totes les mesures es podran prendre en la primera edició, és interessant que planifiquem objectius any rere any fins a assolir l’excel·lència.


concierto del festival Pop Arb Arbúcies, conjunto tocando en el escenario del festival por la noche. gente bailando y bebiendo. Luces violeta en el escenario
Festival Pop Arb arbúcies. Musica, espectacles i naturalesa

Els assistents als festivals de música volen gaudir amb els amics, escoltar i ballar les seves cançons favorites, emocionar-se i crear records agradables que els acompanyaran durant molt de temps. El paper dels promotors és satisfer aquestes necessitats i complaure als seus assistents, però no podem menysprear la posició del organitzador de crear una tendència positiva vers la sostenibilitat, implicant al públic en accions responsables.

Volem felicitar als organitzadors del PopArb que any rere any han apostat per la sostenibilitat i que en la seva darrera edició no han oblidat cap detall: mobilitat sostenible, reciclatge de materials, alimentació de proximitat, gots i parament reutilitzables, cura de la biodiversitat i promoció del patrimoni cultural, proveïdors responsables, col·laboracions amb el centre especial de treball Montseny-Guilleries i amb la recollida d’aliments del Banc d’Aliments, entre d’altres. Un plaer treballar amb vosaltres!

Escenario con un grupo de música tocando, en el gestival de Pop Arb Arbúcies, gente bailando y escuchando la música. Arboles del bosque donde hay el escenario, gente sentada escuchando el concierto.
Conciertos y espectaculos al aire libre, festival Pop Arb Arbúcies.

I mentre acomiadem a aquest gran festival, donem la benvinguda al CosmoSound un festival de petit format que es realitza en un paratge incomparable, a la comarca de Gúdar-Javalambre (Teruel), dintre del terme municipal de Sarrión, capital de la tòfona i on conflueixen els rius Mijares i Albentosa creant un paisatge de ribera ple de vida. Es denominen com un gastro festival, ja que donen la mateixa importància a la gastronomia que a la bona música. A aquesta primera edició han centrat esforços en sostenibilitat en la correcta gestió i separació dels residus, got i parament reutilitzable, samarretes promocionals amb esperit upcycling, i cervesa artesana Mijares, l’única Km O. Com veieu, les intencions són boníssimes i el resultat va ser molt millor! Fins a l’any què ve CosmoSound!


Gente cocinando en dos sartenes al aire libre, fogonos de gas, removiendo la comida. Gente en una cada rural, al aire libre, en la piscina.
Cocinando al aire libre en el festival de Pop Arb Arbúcies. Casa rural con piscina, relax y alegría de los asistentes al festival8 views0 comments

Comments


bottom of page