top of page
  • Writer's pictureloom sustainable

Les millors tecnologies aplicades als Esdeveniments Sostenibles

Updated: Dec 5, 2019

Recentment ha arribat a les nostres mans un estudi de Mice in the Cloud sobre les Tecnologies Aplicades a Esdeveniments d’Empresa. Des de Loom estem molt interessats en les noves tecnologies com a complement als esdeveniments i ens agrada introduir el terme Smart Eventsper aquells esdeveniments que són sotenibles i a més es recolzen en les noves tecnologies per ser-ho.

Les noves tecnologies estan cada vegada més presents en la nostra vida quotidiana i per tant el mateix ocorre al món dels esdeveniments. Coneixem ja diverses apps que gestionen esdeveniments. Aquestes aplicacions es posicionen com a eines imprescindibles en el càlcul del ROI, ja que poden quantificar interaccions, descàrregues de documentació, elaborar enquestes de satisfacció o de producte, etc.

Tampoc podem oblidar el paper de les xarxes socials en la comunicació i difusió de l’esdeveniment. Especialment a Twitter és molt important crear un bon hashtag de l’esdeveniment i donar-ho a conèixer setmanes abans de l’esdeveniment per crear expectació. Així mateix, el dia o dies de l’esdeveniment s’ha d’animar als assistents a participar activament a les xarxes socials creant contingut amb l’etiqueta de l’esdeveniment. Per visualitzar els comentaris i tuits dels assistents en directe durant l’esdeveniment i així donar protagonisme a les intervencions és molt recomanable utilitzar un backchannel.


participantes al congreso Smart Events, con estands de tecnología sostenible, App, event mobi, technology pavlon
Smart Events Smart City App calculo del ROI

A continuació anomenem algunes de les eines on-line i tecnologies orientades als esdeveniments que pensem que poden ser més útils:

Sponsormyevent: permet trobar un patrocinador per al finançament de l’esdeveniment.



Opportunity Datis: és una eina desenvolupada per Meliá Hotels International que ajuda a trobar un espai adequat a les necessitats de l’esdeveniment.Eventioz: és una plataforma per promocionar, vendre entrades i administrar inscripcions de forma senzilla.Ticketea: els usuaris poden fer la inscripció i comprar l’entrada i l’organitzador pot tenir la informació actualitzada dels formularis de registre i de l’evolució de les vendes.EventBee: permet crear una pàgina web, comunicar, fer el registre dels assistents i avaluar els resultats de l’esdeveniment.CrowdCompass: és una app que permet navegar en diferents esdeveniments, explorar les activitats, contactar amb altres assistents, proposar desafiaments per guanyar premis durant l’esdeveniment, entre altres funcions.Eventmobi: és una app per millorar l’experiència dels assistents a l’esdeveniment, comunicació entre assistents, mapes interactius, involucració del públic, etc.


Event App, Event Analytics, Registration, Networking, Gamification. Pantallas de Ipad, Mac air, Iphone, smartphone.
ipads, iMac, Mac air i smartphone con app para el event app, registration, event analytics, networking, gamification

BLE (Bluetooth Low Energy) i IBeacon, són dos tecnologies que permeten interactuar amb els assistents en un curt radi de distància, l’assistent pot rebre informació de la localització i de com dirigir-se a l’esdeveniment, automatitzar demostracions de producte, etc.PuntoBilë: és una empresa que ofereix carregadors públics per a telèfons mòbils, smartphones, MP3, navegadors, càmeres de fotos, tablets i uns altres. Utilitzen una tecnologia dissenyada i fabricada 100% a Barcelona, amb segells de qualitat europea.

Seguirem explorant i descobrint més tecnologies aplicades als esdeveniments i a la sostenibilitat!

13 views0 comments
bottom of page