top of page
  • Writer's pictureloom sustainable

Molt més que moda sostenible!

Updated: Dec 5, 2019

El passat cap de setmana dies 22 i 23 de novembre va tenir lloc al centre d’Arts Santa Mònica la Primera desfilada de Moda Sostenible de Barcelona, la Bcn Ethical Fashion Fest. Loom va tenir l’oportunitat de col·laborar amb l’Associació de Moda Sostenible Barcelona i vam aconseguir que l’esdeveniment també fos sostenible.


L’esdeveniment va comptar amb:

Dues desfilades de moda sostenible (un multimarca i de complements i el següent de dissenyadors)

30 pop-up stores on els assistents podien conèixer de primera mà tant el gènere com als dissenyadors que estan darrere de les creacions

Un infopoint on els assistents podien informar-se sobre l’Associació i la moda sostenible

El concert de la cantaora flamenca Carmen Doora

Presentació  del llibre “Moda ètica per a un futur sostenible” d’Elena Salcedo i els patrocinadors i algunes marques participants van donar petites xerrades sobre la sostenibilitat en la moda.


Sala del museo de Santa Mònica de Barcelona. Pantalla de proyeccción con las letras MTS, 5 modelos desfilando, pasarela en el medio, entre ell público que está sentado a ambod lados de la pasarela. Luces ténues. Arcos de piedra.
Desfile en la Bcn Ethical fashion Fest

burra llena de perchas con ropa de la Bcn Ethical Fashion Fest. Prendas de colores oscuros y claros, azules y negras. Tres maletas al lado izquierdo de la imagen. Un maniquí en primer plano, al lado derecho. Columna al lado izquierdo. Fondo gris oscuro. Bolsa de tela colgado de la burra de ropa.
Estan de la Bcn Ethical Fashion Fest 2014

Totes les peces de roba que es van presentar tant a les desfilades com a les Pop-up stores, són peces fabricades respectat els drets de les persones que les han realitzat i s’han creat utilitzat matèries primeres i processos de fabricació que respecten el medi ambient. Gran part de les marques són petites i fan grans esforços per aconseguir els objectius de sostenibilitat però també grans marques estan prenent consciència i el resultat és absolutament sorprenent, peces de disseny úniques amb un gran valor afegit humà i mediambiental darrere.


Volem destacar el canvi de consciència de marques com Skunkfunk que des del País Basc, apliquen criteris per fer un seguiment en cada pas de la cadena de subministrament, no només per tal de millorar la transparència sobre els productes, sinó també per intentar identificar i minimitzar els impactes negatius que es generen sobre les persones i el medi ambient. El sistema de certificació GOTS, conegut com el principal estàndard tèxtil mundial de sostenibilitat, és una eina que utilitzen per aconseguir aquests objectius. Només productes tèxtils que contenen com a mínim un 70% de fibres orgàniques poden obtenir la certificació GOTS i tots els productes químics tals com colorants han de complir criteris ambientals i toxicològics. L’objectiu de Skunkfunk és aconseguir el 100% de les fibres ecològiques certificades pel 2020.


tres chicas en primer plano y dos chicas en segundo plano espeando para entrar en la sala de desfiles de la Bcn Ethical Fashion Fest. Dos mujeres detrás leyendo unos dípticos.
espectadores en el Bcn Ethical fashion Fest

Per aconseguir que l’esdeveniment fos sostenible, a part de la moda, es van aplicar criteris seguint les pautes que marca l’estàndard internacional ISO 20121 de gestió d’esdeveniments sostenibles:


Es va escollir una seu certificada. El centre d’Art Santa mònica posseeix el distintiu internacional ISO 14001 i l’europeu EMAS referents a sistemes de gestió ambiental. Per tant ja tenen en compte tot els temes d’estalvi d’energia, aigua, correcta gestió de residus, etc.

Per la decoració de les Pop-up stores, senyalètica de la sala i infopoint es va utilitzar cartró, material resistent i fàcilment reciclable.

El càtering per models i staff era ecològic i de proximitat i a la zona VIP es va poder gaudir de cava ecològic.

Les impressions tant dels flyers com del photocall les va dur a terme una impremta amb certificació ambiental.


Aquestes van ser algunes de les accions, però sobretot va ser el bon ambient dels qüasi 3000 visitants i de l’equip organitzador el que van fer que la Bcn Ethical Fashion Fest fos un esdeveniment sostenible de primera. Des de Loom estem molt orgullosos de formar part de l’equip i d’aportar el nostre granet de sorra cap a la sostenibilitat. Esperem poder incorporar noves accions sostenibles en pròximes edicions del Bcn Ethical Fashion Fest!


Sala de desfiles en el museo Santa Monica de Barcelona, con pantalla donde se proyecta el logo de MSBCN y de la Asociació Moda Sostenible Barcelona, ponente hablando de pié y otros 3 sentados en el escenario. Público sentado en la sala.
conferencia en el Bcn Ethical Fashion Fest

Per conèixer més sobre aquest esdeveniment i sobre l’Associació Moda Sostenible Barcelona no dubteu a visitar la seva pàgina web i FB.


logos de las empresas que organizan, colaboran, patrocinan o dan soporte al festival de Bcn Ethical Fashion fest. MSBCN, Asociación Moda Sostenible, Santa Mònica, Organic Cotton Colours, Skunkfunk, Rebel root, SO good cute, Loom, Ajuntament de Barcelona, TFJ, Le Mür Films, Humana, Toni Pons, Miah, Viñali, El Naturalista, Rolling pita, pretalist,Estrella, cucdecol
organitzadorres, colaboradores, patrocinadores del Bcn Ethical fashion Fest

dues noies, Maite Escribano i Sol Magaroles, treballadores de l'empresa Loom senyalen el logo de loom, que està al costat del logo de l'Ajuntament de Barcelona, en el vinil dels logos. loom dóna suport al festival.
Loom al Bcn Ethical Fashion fest!!

25 views0 comments
bottom of page