top of page
  • Writer's pictureloom sustainable

Ciberàgora 2015: La ciutat intel·ligent a la mida de les persones

Updated: Dec 5, 2019

El passat 9 de juliol  va tenir lloc al Palau de Congressos de Tarragona, la vuitena edició del Ciberàgora. Una jornada dirigida a totes les persones amb inquietuds per descobrir la influència i el vincle entre les TIC i la comunitat social.

En aquesta ocasió es planteja la visió de la ciutat que ha emergit al centre neuràlgic d’un conjunt complex i multidimensional de relacions socials que, mediatitzades per les TIC, generen innovació i creativitat per donar resposta a necessitats i oportunitats de les persones.


Sala de congresos con pantalla proyección, mesa con ponentes hablando y público sentado. Jornadas de Ciberagora, en Tarragona,
Ciberagora. Una jornada dirigida a totes les persones amb inquietuds per descobrir la influència i el vincle entre les TIC i la comunitat social.

A llarg de tot un matí, diferents ponents especialistes en diversos àmbits relacionats amb les smart citiesvan explicar com el sector de les noves tecnologies, l’educació, la justícia o la salut tenen cabuda en el món de les ciutats intel·ligents.

La conferència inaugural va ser a càrrec de Ramon Pallejà, Director d’Operacions dels Jocs Mediterranis 2017, que va explicar com aquest esdeveniment esportiu deixarà un llegat positiu a la ciutat no només de coneixement sinó també  en l’àmbit tecnològic mitjançant la creació d’una plataforma per a gestionar els més de 3.500 voluntaris amb els quals comptaran els Jocs. 


Imagen proyectada de los juegos de la Meditarrania de Tarragona 2017, dentro de laas jornadas de Ciberágora. Ponente hablando en un atril en el escenario. Mesa de ponentes al lado. Públiico sentado delante.
imagen proyectada de los Jocs Mediterranis de Tarragona 2017, dentro de las jornadas del Ciberagora.

Una de les ponències que ens va semblar més interessant va ser la de Javier Fernández López, Director general de AdvaluIT consulting&technology, i professor d’ICADE Business. Durant la seva intervenció va explicar que com més espai té una ciutat, més opció té aquesta d’incrementar la seva economia, sempre i quant incorporin la tecnologia, la innovació i l’emprenedoria. A més a més una smart cityha de tenir en compte diferents aspectes com són la mobilitat, la sostenibilitat, el tràfic de subministraments o la manera de captar dades i analitzar-les per millorar els resultats.


Ponente hablando desde un atril, sobre el escenario, sobre las Smart City. Imagen proyectada sobre los componentes de las Smart City. público sentado en frente y a oscuras.
Imagen ecplicativa sobre las Smart City, en el congreso de Ciberágora. Ponencia de Smart City.

Els principals eixos necessaris per tal de construir una smart city són els següents:

Smart Energy (cosntrucció, il·luminació i xarxa)Smart Enviornment (residus, aigua, contaminació i neteja viària)Smart Mobility (transport, pàrquing, trànsit)Smart Citizien &Toursim (serveis geolocalitzats, e-maerquèting, serveis mòbils)Smart Health (teleassistència, telemedicina)Smart Education (e-learning)Smart Security (resiliència, emergència, videovigilància)Smart Government (Open data, e-government)

Per concloure va oferir la seva ajuda per que Tarragona es converteixi en una ciutat intel·ligent de primer ordre.

12 views0 comments
bottom of page