top of page
  • Writer's pictureloom sustainable

2n Fòrum de Turisme de Reunions #ForumSustain

El dijous passat dia 17 de març vam poder assistir al segon Fòrum de Turisme de Reunions organitzat per Catalunya Convention Bureau al Palau de Congressos de Catalunya. Aquestes jornades s’organitzen per formar a professionals del sector en diferents habilitats i crear una comunitat amb responsabilitats compartides per reforçar la marca Catalunya.

Durant tot el dia vam poder assistir a ponències i tallers molt interessants relacionats amb el món del turisme de reunions. Aprofitant que aquest any 2016 Catalunya ha estat declarada Regió Europea de la Gastronomia va obrir el Fòrum Josep Roca, del celler de Ca Roca, amb ell vam fer un viatge al passat, a la tradició culinària, cultural i de valors familiars i però també al futur amb les tècniques de tractament dels aliments més innovadores.


Vam escoltar també a altres ponents de gran qualitat, inspiradors i originals en les seves ponències com Patrick Delaney, amb el qual vam ballar mentre reflexionàvem sobre el paper de tots els actors en la creació d’una marca diferenciada i coherent o Antonio Mateo Santana que ens va emocionar amb els seus esdeveniments corporatius socialment responsables.

Loom Sustainable Experiences aquest any hem col·laborat amb l’organització per intentar apropar la sostenibilitat als esdeveniments. Durant tota la jornada vam disposar 5 punts informatius, creats amb caixes de cartró, on els participants podien recollir bones pràctiques per aplicar de forma immediata i fer els seus esdeveniments més sostenibles.

Recollim la informació en esdeveniments sostenibles de la qual van disposar els participants del Fòrum:

Estalvia sempre: Recursos

Aigua: usa sistemes d’estalvi d’aigua (disminueix el consum en un 20%), doble cisterna (1 cisterna normal= 13L), etc.Energia: intenta aprofitar al màxim la llum natural, escull seus que utilitzin en les seves instal·lacions: energies renovables (plaques fotovoltaiques), bombetes de baix consum, LED o detectors de presència, etc.Materials: redueix el consum de paper, reutilitza lanyards, stands, moqueta i elements decoratius, descobreix els productes sostenibles (mobles, tèxtil, etc.), utilitza coberts, plats i gots que es puguin rentar i reutilitzar o que siguin compostables, etc.

Gestiona i millora: Residus

Minimitza i separa correctament els residus i evita la generació extra de plàstic. 3,651 Kg residus/hab/dia (2014 a Catalunya)Mesura correctament el càtering per eliminar les sobres, a Catalunya cada any es tiren 260.000 tones de menjar.En cas d’excedent de menjar en l’esdeveniment pensa sempre a donar-ho a alguna empresa especialitzada.




Respira tranquil: Emissions

Comptabilitza i compensa les emissions de CO2 del teu esdeveniment. Un arbre absorbeix entre 10kg a 30kg de CO2 a l’any.Implementa accions de mobilitat sostenible per a l’arribada d’assistents, ponents i treballadors. La mala qualitat de l’aire repercuteix en 400.000 morts prematures anuals al territori de la UE.

Descobreix i respecta: Social

Existeixen en l’àmbit de Catalunya més de 160 empreses socials -les que tenen més d’un 70% de persones amb discapacitat en les seves plantilles i sense ànim de lucre-, aquestes empreses poden proporcionar tot el que necessites per al teu esdeveniment.Comparteix els teus principis de sostenibilitat amb empleats i parts interessades.Procura un ús no sexista del llenguatge i imatges.Respecta les condicions sociolaborals.Comunica als assistents el teu compromís i fes-los partícips. Genera canvis sostenibles en les persones.




Tots benvinguts: Accessibilitat

Accessibilitat web: segueix les recomanacions de la WAI (Web Accessibility Iniciative).Decoració i seu: rampes i zones habilitades per a persones amb mobilitat reduïda.Transcriure en text en pantalla de les locucions orals o serveis d’interpretació amb la llengua de signes.Existeixen serveis de audiodescripció en directe o gravats per a la descripció de l’esdeveniment.Acollida i acompanyament: recorda que els treballadors de l’esdeveniment poden fer acollida quan algun assistent present dificultats de mobilitat.

Un plaer treballar amb l’equip organitzador del Catalunya Convention Bureau i gràcies per apostar per la sostenibilitat.

9 views0 comments
bottom of page