top of page
  • Writer's pictureloom sustainable

Un propòsit pel 2015

Updated: Dec 5, 2019

Ja hem començat un any nou! Enrere deixem les festes, les celebracions i els excessos i segur que molts de vosaltres ja us heu enfrontat a la il·lusionant i temuda tasca de plantejar els nous propòsits pel 2015 (ah i ara també comença el temut mes de gener, que no ens passi res…).

Segons les edats i moments de la nostra vida escollim uns o uns altres però gairebé sempre trobem els típics “fer més exercici”, “millorar el meu anglès”, “beure menys”, “deixar de fumar”…


calendario de tren donde se ve el 2015
Buen año nuevo 2015

Des de Loom volem animar-vos al fet que incorporeu al vostre llistat el propòsit “reduir les meves escombraries”. Com sabeu reduir correspon a la primera R de les famoses 3R “reduir, reutilitzar, reciclar”.


La reducció pot realitzar-se en 2 nivells: reducció del consum de béns o d’energia. En aquest cas proposem reduir o eliminar la quantitat de materials destinats a un sol ús (per exemple, els embalatges) o utilitzar productes generats a partir de matèries primeres més respectuoses amb el medi ambient.


En aquesta línia i com a font d’inspiració us volem presentar a Lauren Singer, una ambientòloga novaiorquesa que fa cosa d’any i mig va decidir canviar el seu estil de vida per arribar a produir molt poques escombraries o gens a més d’adoptar diferents hàbits diaris que danyessin menys el planeta.


En el seu blog trobem dues senzilles reflexions que ens ajudaran a iniciar aquest canvi:


Avaluar: fer un cop d’ull a la teva vida diària i plantejar-te preguntes com: quantes escombraries estic produint i de quin tipus?, per quins motius vull reduir el meu impacte?, que utilitzo diàriament i què necessito realment?

Transició: començar a reduir i desfer-me adequadament de les coses innecessàries. Per exemple, portar sempre a sobre una bossa reutilitzable per evitar les bosses d’un sol ús, substituir els recipients de plàstic o els productes de plàstic en general per altres materials més ecològics.


paquete de toallitas inductrial vs pote de aceite de coco y algodones de algodón. Reducción de residuos
Lauren Singer consejo de belleza para reducir residuos

En un altre dels apartats del blog ens mostra alternatives a productes quotidians amb generació pràcticament nul·la de residus. Per a cada producte específic quin és l’impacte que produeix el producte convencional, la seva alternativa i on comprar-ho (normalment en comerços nord-americans). Per exemple les tovalloletes desmaquillants que tantes dones fem servir, que a part de ser d’un sol ús poden contenir substàncies nocives. L’alternativa són discos de cotó orgànic rentables i oli de coco.

En els seus posts trobareu infinitat de formes per aconseguir un estil de vida més sostenible, des de receptes saludables fins a maneres per no només reduir els teus residus a casa sinó també per no generar residus durant els teus moments d’oci (anar a menjar fora, demanar menjar per emportar, etc.). T’explica com realitzar compost a la ciutat, com elaborar la teva pròpia pasta de dents o barretes energètiques casolanes i fins i tot recomana preservatius sostenibles… Realment a aquesta noia no se li escapa gens!


El més sorprenent és comprovar la reducció que ha aconseguit. Les escombraries de quatre mesos li caben en un pot de vidre i no dels grans precisament!

mano de Lauren Singer con un pote de cristal donde hay los residuos y basura que ha generado en 4 meses.
Lauren Singer con sus residuos de 4 meses!

Sabem que no és fàcil arribar a aquests nivells i molt menys incorporar tots aquests canvis de cop però creiem que 2015 pot ser un any una mica millor si tots i cadascun de nosaltres fem un esforç per intentar reduir els nostres residus.

5 views0 comments
bottom of page