top of page
  • Writer's pictureloom sustainable

Vilamón: Turisme responsable a Barcelona

El passat 27 de setembre es va celebrar el Dia Mundial del Turisme amb el lema “Turisme i desenvolupament comunitari“ i per celebrar-ho va tenir lloc Vilamón, un esdeveniment de participació ciutadana organitzat per tres associacions sense ànim de lucre: Posidònia Med, Ecounion i la Motxilla Verde.


Vilamón es va idear amb l’objectiu de donar a conèixer als ciutadans de Barcelona les diferents problemàtiques associades al turisme de masses i amb la intenció de donar-los veu per presentar les seves propostes de millora en relació a aquests problemes.


L’esdeveniment va comptar amb tres activitats principals:

- Una dinàmica participativa amb el títol “Barcelona, una millor ciutat per viure = Una millor ciutat per visitar” en la qual es presentaven 6 temàtiques o problemes principals associats al turisme perquè els participants proposessin les seves idees de millora. La forma de presentació va ser un arbre d’idees fet de cartró reciclat, on cada branca representava un dels problemes i cada fulla d’aquest arbre, una proposta de millora. Vilamón es va comprometre a lliurar aquestes propostes a l’Ajuntament de Barcelona perquè en tinguin coneixement

- Una exposició de fotografies del llibre  TOURIST WALK PHOTOBOOK de Marc *Javierre.

- La projecció del documental Bye bye Barcelona de Edurado Chibás.


A més els assistents podien prendre’s una cervesa ecològica del Montseny i unes tartaletes realitzades amb productes de km 0 en el bar muntat per a l’ocasió.


Per informar als curiosos hi havia un punt d’informació on es podien consultar diferents llibres sobre turisme i els manifestos de les associacions de veïns dels diferents barris de la ciutat sobre la problemàtica turística.


Des de Loom vam col·laborar elaborant l’arbre d’idees, ajudant en la dinàmica participativa i assessorant a l’organització perquè l’esdeveniment fos sostenible dins de les seves possibilitats. Per a això ens vam assegurar que hi hagués contenidors de reciclatge i d’informar als assistents d’on havien de dipositar els seus residus, la señalética de l’esdeveniment va ser a càrrec d’I belive in dreams que la va realitzar amb fusta de palet reciclada i el suport de les fotografies de l’exposició també era de cartró reciclat.


Us deixem algunes fotos sobre l’esdeveniment:





7 views0 comments
bottom of page